A mellékelt eszközátadási jegyzőkönyvet az alábbi esetekben szükséges használni az EFOP-3.2.4 Digitális kompetencia fejlesztése pályázat keretében átvett notebookok esetében:

1.) A notebookot átvett pedagógus elhagyja azt az iskolát, ahol átvette a gépet és egy másik, Klebelsberg Központ által fenntartott iskolában folytatja pályafutását (kivéve Budapest és környéke intézményei).
Ebben az esetben az alábbiak szerint szükséges kitölteni a nyomtatványt: 
- az Átadó és az Átvevő helyén is a távozó pedagógus adatait kell beírni
- az Átadónál a jelenlegi iskola adatait kell feltüntetni
- az Átvevőnél annak az iskolának az adatait, ahova megy a pedagógus
- az aláírásoknál mindkét helyen a pedagógusnak kell aláírni
- az Átadó iskolánál a jelenlegi iskola bélyegzője szükséges
- az Átvevőnél a következő iskola bélyegzője szükséges
- 3 db eredeti példány kitöltése szükséges (1 db a tankerületé, 1 db a pedagógusé, 1 db a jelenlegi iskoláé)

2.) Amennyiben egyházi vagy egyéb fenntartású intézményben folytatja a pedagógus a pályafutását, VAGY elhagyja a pedagógus pályát, akkor NEM VIHETŐ EL A NOTEBOOK, HANEM AZ ISKOLÁBAN MARAD.
Ebben az esetben:

a) a notebookot átveszi olyan pedagógus, aki eddig nem vett részt a pályázatban és nem rendelkezik még notebookkal
Ebben az esetben értelemszerűen szükséges kitölteni a nyomtatványt 3 db eredeti példányban (1 db a tankerületé, 1 db a pedagógusé, 1 db a jelenlegi iskoláé)
Továbbá az újonnan a programba lépő pedagógus részére szükséges kitölteni a KRÉTA rendszerből letöltendő Előzetes szándéknyilatkozatot, melyből 1 db eredeti példányt az Eszközátadási jegyzőkönyvvel együtt szükséges a Miskolci Tankerületi Központba (3527 Miskolc, Selyemrét út 1., 1. emelet 114. iroda) eljuttatni.

b) amennyiben nincs olyan pedagógus az intézményben, aki átvehetné a notebookot, akkor be kell juttatni a Miskolci Tankerületi Központba (3527 Miskolc, Selyemrét út 1., 1. emelet 114. iroda) és onnan kerül újra kiosztásra más intézményekbe