Miskolc KK Info

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Miskolc KK Info » Hírek » Itt van az ősz, itt van újra...


Itt van az ősz, itt van újra...

Posts 1 to 2 of 2

1

Sziasztok!

Elmúlt a nyár, mindenki kipihent magát remélhetőleg, és új erőkkel vetette bele magát az új tanévbe :)

A nyári szünetben erősen lapítottunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem csináltunk semmit..

Az első és legfontosabb változás, amiről jó ha tudtok, mert titeket is érint. Van a Közbeszerzés, amit ismertek. Na ez nyáron kicsit átalakult. Röviden az alapok:
Ugye MINDEN informatikai eszköz, kellék, alkatrész első nekifutásra közbeszerzés köteles. Ezzel nincs mit tenni, így álmodták meg ősapáink, hogy egy utolsó kábelért is a KEF-hez kell fordulni. Ez eddig úgy működött, hogy itt házon belül engedélyezték, aztán mentem a KEF-re ott is engedélyeztettem, aztán ha mindenki úgy akarta, rendeltem és jött a termék. Néha gyorsan néha kicsit lassabban. A törvény szerinti határidő amúgy a cégeknek 30 nap a teljesítésre. Na a nyáron létrejött a DKÜ - Digitális Kormányzati Ügynökség. Ez úgy kellett nekünk mint púpos a prés alá. Most úgy néz ki a dolog, hogy a KEF előtt a DKÜ portálon is engedélyeztetni kell és feltölteni minden papírt hozzá. Egész nyáron moratórium volt minden informatikai eszközre, tehát nem rendelhettünk semmit. 7-én éjfélkor járt le ez a tiltás, szóval most kezdek majd neki a rendelés leadásokhoz.
Igyekszünk gyorsan bedarálni, de ez egy teljesen új "dolog" még mi sem értünk mindent. Sőt szerintem senki. Minden levelünkre 5 oldal jogszabállyal válaszolnak, ami másik jogszabályokra mutat, és mindig vissza kanyarodunk oda, hogy minden beszerzés DKÜ köteles. Aztán köszöntük szépen az információt.

Ha van elmaradt rendelés, akár régebbi is, küldjetek PM-et és megnézem. Lesznek esetek, ahol kérek be inkább egy új kötvállt róla, az lesz a legtisztább, vagy megoldjuk "okosba".

Ti ebből a DKÜ-s dologból nem vagytok közvetlenül érintettek, de jó ha tudjátok, hogy az ügyintézési határidő lehet ezzel meg fog nőni pár nappal.
Ha valami nagyon sürgős dolog van, akkor e-mail vagy PM és megpróbáljuk a leggyorsabb megoldást. Vagy ha dobtok egy üzit a közvetlen telefonszámmal, vissza hívunk.

-----------------------------------------

Kaptunk szép számmal panaszt, levelet az új interaktív panelokkal kapcsolatban is, hogy nem kompatibilisek a csatlakozók. Sajnos mindkettő központi beszerzés volt, és teljesen más pályázat, úgyhogy szépen össze hozták a kettőt.. Központilag mi nem tudunk átalakítót biztosítani, úgyhogy küldjetek róla kötvállt, és rendelünk. Ezek az átalakítók nincsenek KEF-en remélhetőleg gyorsan be tudjuk szerezni őket.

----------------------------------------

Használt toner elszállítás:

Sikerült végre dűlőre jutni az ügyben. Régebben ingyen átvették a veszélyes hulladékot az érintett helyeken, ez már most sajnos nem él. Találtunk egy céget, 400 ft/kiló áron veszi át a használt tonereket. Ha sok van szedjétek össze, a dobozát csomagolását dobjátok ki, az csak papír. Úgy számoltam, hogy ilyen átlag kis tonerekből 4 db 1 kiló körülbelül. Ha már nagyon nem fértek tőle, beszéljétek meg a vezetőséggel, írjatok egy kötvállt róla Használt toner elszállítás címszóval, és intézzük. Ha nem is egyben apránként kiszórjátok és nincs vele gond.

---------------------------------------

EFOP laptopok:

Igen sajnos még mindig van nálunk. Nyáron lejárt ugye a garanciájuk, és még volt egy utolsó kör amit vissza küldtünk a szervízbe. De ugye nem csak mi, hanem országos szinten, aztán kicsit a szervíz is megrogyott tőlük. Szólunk ha visszajöttek, vagy tudunk róluk. Sokat segítene, ha kommentbe leírnátok, hogy nálatok kié hiányzik, leltári és gyári számmal. Sajnos sok esetben az illető pedagógus hozta be, papír meg minden nélkül, aztán össze lettek keverve. Nekünk nincs róla olyan listánk, hogy melyik pedagógusé, csak hogy melyik suli. De pl a gyári számokat nem kaptuk meg, ami szintén nehezíti a keresést. Nem egyszer volt hogy napokig kerestünk egy laptopot, mert jött a pedagógus, hogy hol a HP laptopja, neki nagyon kell, stb stb, ment a cirkusz, aztán kiderült, hogy Dell laptopja van..
Lesz pár laptop amit nem javítottak garanciával, ezeket sajnos kötvállon kell majd kérni.

Viszont mivel már lejárt a garancia, egy jó tanács:
Leginkább a DELL-nél fordultak elő olyan hibák (de mindháromnak, csak annál volt a leggyakoribb) hogy nem kapcsolt be a gép, csak villogott a power gomb. Ilyenkor le kell venni a hátlapját, aksi ki, gombelemet lehúzni, és úgy hagyni pár percig. Aztán vissza és hibátlanul működik. Most már nyugodtan megcsinálhatjátok ti is. Ha nem szeretnétek hozzátok be, rá nézünk.

------------------------------------

Akik most kapnak majd Lenovo laptopot, 3.1.6-os pályázatból, ne lepődjetek meg, rendszer nélkül lesz FreeDos-al. Szabadon tehettek rá Tisztaszoftveres Windowsokat és Officeokat.

------------------------------------

Más:

Nem tudjuk ki mennyire van jóban a suli többi alkalmazottjával, de próbáljatok meg kommunikálni velük. Nem azért, mert bármi bajunk van velük!
De veletek könnyebb a kommunikáció. Ugye a felénk jövő megrendelések mindegyiket kötelezettségvállalás formájában kell beküldeni.
De sajnos nyáron is rengeteg bejelentés érkezett a ticketingen,és e-mailben. A ticketinget nem látjuk, nem vagyunk fent rajta. E-mailt nézünk, de van hogy fél napig nem vagyunk a helyünkön, nem vesszük észre, ezzel is napok mennek el. Sok minden megy rajtunk keresztül. Végső soron ezt próbáljuk elérni, bár tudjuk innen nehéz, hogy minden ami felénk jön be igény, azt rajtatok keresztül bonyolítsuk le. Na meg persze néha kellenek "okos" megoldások, amiket főleg veletek szeretnénk megbeszélni!

A fórum célja is az, hogy kialakítsunk egy olyan közösséget, akik megértik egymást, és könnyebb, gyorsabb a munka.
Ha úgy érzi mindenki, hogy ezt elértük, akkor elmegyünk közösen sörözni :)

Első körben ennyit szerettünk volna, kitartást erre a tanévre is!
Az Erő legyen veletek!

0

2

Most olvastam ezt az évnyitó postot. Akkor jelezem, hogy tőlünk (Földes) is van javítás céljából valahol egy laptop:
eszköz típusa: i3 HP
eszköz leltári száma: AA-0059034
eszköz gyári száma: 5CG75216KG
A pedagógus ettől a tanévtől már nem dolgozik, így az igazgató úr az intézmény nevében ideiglenesen átvette tőle (papíron). A gép már hónapokkal korábban elment javításra az iskolából. Ha időközben elkészül, ne a pedagógust keressétek!

0


You are here » Miskolc KK Info » Hírek » Itt van az ősz, itt van újra...