Miskolc KK Info

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Miskolc KK Info » Hírek » Folyamatban lévő ügyek - Közelgő armageddon


Folyamatban lévő ügyek - Közelgő armageddon

Posts 1 to 8 of 8

1

Sziasztok!

Rég jelentkeztünk, most bepótoljuk mik történtek mostanában és mik fognak.

EFOP 3.2.4

Még mindig a papírokat ellenőrzik, többen kaptatok most is hiánypótló e-mailt. Igyekszünk segíteni benne, bár számunkra is rejtély, hogy hova tűnnek. Annyit tudunk, hogy nagyon komoly ellenőrzés van, azért küzdenek még mindig vele.

Ha azon túl lesznek akkor várható az Intune belépés 2. köre, de egyelőre még mindig csak annyit tudunk, hogy lesz. Hozzáférést ugyanúgy nem kaptunk, majd ha megjött küldjük nektek tovább a táblázatot, hogy mely gépek aktiválása nem sikerült jól. Remélhetőleg, meg a visszajelzéseitek alapján, elég kevés lesz szerintem.

Abban viszont kérnénk a segítségeteket, hogy akinek van gépe, ami még nálunk/szervízben van, az egy kommentet az adatokkal dobjon már legyen kedves, mert van itt az irodában is még pár gazdátlan, és biztos vagyok benne, hogy a szervíztől se kaptunk még vissza mindent.

Viszont, már most lassan lejárnak a garanciák (ha minden igaz az intézményvezetők gépein már le is járt), úgyhogy ezek után a javítás az sajnos kötvállal, intézményi büdzséből fog menni. Mielőtt bekülditek, majd egyeztessünk valahogy, mert a szervízektől elég sok hasznos infót kaptunk, hogy a gyakori hibákat hogyan lehet megoldani.

KRÉTA AMI, EGYMI, Kollégium informatikai felmérés
Ma ment ki a levél, hogy van egy adatszolgáltatás, hogy az AMI, EGYMI, és kollégium intézményekben megvan-e a megfelelő háttér a Kréta futtatására. Ebbe a tanároknak kiadott laptopokat, tableteket kell leginkább bele számolni meg az olyan helységekben levő gépeket amit rendszeresen erre használnak pl tanáriban, társalgóban, könyvtárban ilyesmi. Az, hogy mondjuk infó teremben néha néha belép azt nem kell bele számolni.

KIRA kétlépcsős azonosítás

A napokban fog kimenni a levél, de leginkább titeket fog érinteni a dolog, ezért már beírom ide is. Az Államkincstár bevezeti a kétlépcsős belépést. Ez annyit tesz, hogy június 10-től CSAK eSzemélyivel lehet majd belépni a KIRÁba. Ehhez kell egy kártyaolvasó, annak a beszerzését mi intézzük, már folyamatban van. Benne lesz a levélben egy telepítési tájékoztató, egy eSzemélyi kliens kell hozzá, és a kártyaolvasó drivere. (Win10-nél nekem nem kellett a driver, felismerte magától) A csavar a dologban, hogy ugye a KIRA csak explorerben fut, viszont az azonosító mindenben, csak explorerben NEM. Belépéskor, beírjuk a végpontot, stb, megadjuk a biztonsági állományt, és alatta van egy olyan, hogy KAÜ azonosítás. Ott meg kell adni egy tetszőleges böngészőnek az exe-jét (Firefox, Chrome, Opera mind jó), ahol kidob egy sort, hogy az azonosítás sikeres, és onnantól be lehet lépni.

Közben kiment a levél, biztos megkapjátok majd, ott a pdf-ben minden részletesen benne van. Ha kérdésetek van keressetek minket nyugodtan!

0

2

Helló!
Már elég régen van bent nálatok 2 gépünk.
Egy HP I3-as AA-0059524
és egy DELL I7-es AA-0077875

Akkor is kell kötváll, ha már nagyon régen még a gari lejárta előtt beküldtem. Arról ugye nem mi tehetünk, hogy sokáig javították a szervizben és közben lejárt a garancia.
üdv
P.

0

3

Szia!

A Dell gép működik, azért jöhettek bármikor, a HP-val még futunk egy kört, lehet meg tudjuk kötváll nélkül még azt is csináltatni.

0

4

Köszi!
A HP-ről mikor fogsz  tudni  kb infót adni? Mert akkor hoznánk el a kettőt amikor az is kész.
P.

0

5

Szerintem holnap délután legkésőbb, de ha korábban, akkor jelentkezem.

0

6

Köszi. Akkor pénteken vagy hétfőn bemennek érte.
P.

0

7

Sziasztok! 

Kedves Gergő!

Az egyik smart táblás projektorunk meghalt.  Minden led piros és kerreg is  o.O   ,  jeleztük az incidenst, ticketing. , de azt mondták, hogy jelezzem neked. Mi a teendő?
Köszönöm
üdv
Alex
Szirmabesenyő Szinyei

Last edited by AlexTaylor (2019-06-05 12:36:23)

0

8

Hali, írtam nektek egy megpusztult Promethean digitábláról meg egy két dologról az elmúlt hetekben, valami infót tudtok mondani?
Köszi

Ádám
Éltes M.

0


You are here » Miskolc KK Info » Hírek » Folyamatban lévő ügyek - Közelgő armageddon